Fredsuppdraget som Julkalender :)

julkalender_bild

Då var man tillbaka igen efter en stunds semester. Nästan läskigt att koppla av allt engagemang på detta sätt 🙂 Har varit så behövligt för hela familjen att bara chilla ett par veckor. Och nu så går vi med stormsteg fram emot jul.

Har fått flera hälsningar från skolor senaste tiden som fortfarande är engagerade i Fredsuppdraget. Hur vissa klasser fortfarande utför uppdragen, fantastiskt!! Det är så roligt när jag får reda på detta för då kanske jag kan hälsa på också via Skype eller på annat vis.

En skola berättade att de antagligen tänkte göra uppdragen som en julkalender.

Riktigt kul idé och jag letade lite i mitt arkiv och hittade även en skola som gjorde detta förra året.
Antingen kan man ju hitta på egna uppdrag eller ta de som finns på Fredsuppdraget.se Vill man utmana sin engelska så kan man ju köra på ThePeacechallenge.com

Låta elevern forma ett uppdrag var och så skapa en hemlig julkalender. Om det är på papper, film eller digitalt….låt fantasin explodera helt enkelt. Borde inte vara svårt att få in det i läroplanen 🙂 Små uppdrag som kan förverkligas under dagen.
Vi vet alla hur roligt och utvecklande det är när man får lov att ta en liten idé till verklighet.

För er som vill ha ytterligare inspiration så bifogar jag två länkar till en nedladdningsbar julkalender som Emilia gjorde förra året, fantastiskt fin. Bara till att klipp och klistra!

Framsida

Baksida/Insida

Kram!
/Micke

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s