Tack alla Fredsuppdragstagare för den här tiden, nu ska vi fundera lite…

grattis_fredsuppdraget

Som många har märkt så skickades det inte ut något nytt Fredsuppdrag i dag, och det är i sin ordning. Jag har nu varje dag under två års tid skickat ut Fredsuppdrag varje morgon. Jag hade ingen aning om allt som skulle hända i och med denna idé 1/1-2012. Halvsida i DN, Reportage i facktidningen Modern Psykologi, kallad den ”Hemliga Kärleksgerillan” i P1 och blev utsedd till årets uppstickare av Shortcut, mm mm. Publicitet i all ära men än roligare har alla sidospår varit med skolklasser och vänner som har hängt på. Barn som skickat hem Fredspaket, teckningar och som jag mött på skolor och även via Skype. Skolor har lagt in ”Fredsuppdraget” på schemat och sedan kopplat det till olika mål i läroplanen. Människor som gjort egna Fredsbloggar, Fredskort, Julkalendrar osv. Att även fått åka ut till skolor men även andra vuxna organisationer och företag och tala om fred har varit så grymt kul. Detta kommer jag att fortsätta med även 2014. För mig har det också betytt så mycket på personligt plan. Att utföra uppdragen varje dag, vilket jag gjorde hela 2012, var en fantastisk resa. Och jag är säker på att skulle du bara göra 30 uppdrag i rad, varje dag så skulle du märka skillnad i ditt liv, jag lovar.

stora_hoga_fred
Men nu väljer jag att ta en liten paus. Jag kallar det paus.

Jag har känt att min egen energi har minskat efter två år. Jag behöver ta mig en funderare och se hur jag vill utveckla det vidare. Jag har nu över 400 uppdrag på svenska och engelska. Jag har skapat mig ett system som kan starta upp små fredsprojekt när som helst kopplat till andras bloggar, mail, rss osv.
Jag vill klura lite på detta…kanske har du som läser detta någon tanke…hör av dig i så fall. Kanske skulle vi skapa en nationell Fredsvecka eller månad med så många skolor som möjligt i landet. Vi slår världsrekord i Fredsuppdrag! Kanske vill man själv helt privat få ett gäng uppdrag några dagar i sin mailbox för att testa…

Vad vet jag…

Men som sagt var…Freduppdraget som det har varit fram tills nu med ett uppdrag varje morgon slutade idag.

Jag återkommer inom snar framtid….med nya tankar och idéer.

Till dess TACK alla ni underbara Fredsuppdragstagare som varit med och skapat Fred i vardagen. Fred på jorden startar med fred i dig och mig.

Avslutar med att lägga upp den lilla sången vi skapade och spelade in på Sövestadsskolan, klass 4,  i Ystad. Och även ett klipp då en annan klass hade en dag då de gjorde Fredsuppdraget, ”Skriv en egen kärleksdikt”.

Ps. Alla uppdrag, spellistor och boktips kommer att ligga kvar på de olika sidorna.

Så allt mitt är ditt.

DS. Jag har inte själv koll på allt som skapats runtomkring detta projektet men vill man forska lite så klicka på denna länken så kan det vara en början.

Kram/Micke

Annons

4 tankar om “Tack alla Fredsuppdragstagare för den här tiden, nu ska vi fundera lite…

  1. Tack för alla fantastiska uppdrag som satt guldkant på livet! jag kommer sakna mitt favvomail varje dag. Men den som väntar på något gott 🙂
    Ta nu en välförtjänt paus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s